GOSrerecristalls.jpg

Gos


Segons l’Encarta un gos és un mamífer carnívor considerat com el primer animal domesticat. A qualsevol persona que s’estime una mica els animals, i en especial, els amants del gossos -jo estic entre ells- aquesta definició li pareixerà superficial i poc específica. Està clar que un diccionari ha de ser objectiu i realista, però una definició de menys de tres línies sobre un animal tan present en la nostra vida (quasi tant com el mòbil, l’internet o coses per l’estil) és una mica escarit.

Des que el meu gos entrà en la meua família ha estat un membre més d’ella. S’alegra quan tots estem alegres, està trist quan estem tristos i a l´igual que un xiquet, necessita d’atencions i aconetes. Ens ajuda a baixar el fem i és el que més t’alegra el dia quan véns de l’escola o el treball i està en la porta esperant. Es com un germà xicotet, però més pelut i amb quatre potes.

Un clar exemple de com poden ser els gossos d’importants per a la gent són els múltiples accessoris que ixen al mercat cada dia dedicats per a ells, botetes per a les potetes, els impermeables i abriguets per al fred... per no parlar de l’àmplia i variada gama de productes per a la seua neteja i alimentació; o el més innovador: hotels exclusius per a ells.

De segur que per a molta gent tot açò és una mica exagerat i ridícul. Home!, jo també pense que això de l’hotel se’n passa una mica, que a un gos no li cal un llit de persona ni una cadira per a asseure’s a taula –ja en tinc males experiències: tres llitets de gos li n’he comprat al meu i el que més va durar van ser tres hores-. Tanmateix aquesta gent no pensa que potser aquelles persones, l’únic que tenen en la seua vida és el gos .

Per tant, hauríem de reformular la definició que ens donen els diccionaris i enciclopèdies sobre el gos ja que, no només és animal domesticat, sinó que també és un ésser amb sentiments i inseguretats, que ens estima i al qual estimem...

Ja ho deia algú -encara que no en recorde el nom: “El llenguatge no és suficient per a expressar el que pensem.”

Lucía M. 22C