phone.jpg
TELÈFON


El telèfon va ser inventat per Alexandre Graham Bell. Aquest invent va suposar un gran avanç en la comunicació. Any darrere d`any el telèfon ha anat evolucionant de menor a major mesura, tant en el seu aspecte físic com en la seua utilitat. Els primers telèfons eren més rudimentaris que els actuals i apart no podies cridar directament a la persona amb qui volies parlar, sinó que havies de parlar amb la centraleta per tal que et passara amb el número sol·licitat. Però hui dia tot això ha canviat: ara estiguem o no en casa, estem localitzats. Açò s´ha aconseguit amb el telèfon mòbil, un aparell sense cables pel qual no sols pots parlar, sinó també enviar sms, fer fotos, gravar vídeos, escoltar música, a més et permet vore la perona amb qui estàs parlant. En l’actualitat el telèfon fix està quedant-se en desús perquè les generacions més joves en les noves llars s´eviten eixa despesa ja que amb el mòbil estan localitzables en qualsevol moment i lloc. En la meua opinió veig normal que els joves no vulguen tindre un telèfon fix, perquè per a ells és una despesa inútil, ja que no l´utilitzen a causa que quasi mai estan a casa i per tant preferixen tindre un mòbil.

Cristina R. - 22A


Telèfon


El telèfon no és sinó un gran invent que ha evolucionat molt des de fa més de 100 anys. Entenem per telèfon, segons la RAE, el conjunt d’aparells i cables pels quals es transmet a distància la paraula i tota classe de sons per l’acció de l’electricitat. A partir d´açò, el telèfon ha evolucionat molt ja que els primers que van aparèixer van ser els de sobretaula i columna a finals del segle XIX. Aquests telèfons, per a aconseguir la connexió necessitaven centraleta abans de fer una telefonada.

Uns quants anys més tard van aparéixer distints tipus de telèfons com el model de sobretaula conegut com a Heraldo en 1991. Més tard van aparéixer els telèfons mòbils que van ser un invent del bo ja que els telèfons mòbils no necessiten cables per a comunicar-se amb la resta. Ara en l’actualitat, el mòbil s´utilitza per a fer coses com ara connectar-se a Internet o també per a dirigir alguns aparells electrònics de casa.

Amb tot el que acabe de dir, segur que el telèfon anirà evolucionant cada vegada més per a facilitar un poc les coses a la gent.

Cristian G. – 22T