Sentiment

Ull-TaniaC.jpgLa nostra vida, la dels humans, va lligada totalment a la successió de sentiments que, al cap i a la fi, ens defineixen a la perfecció.

L’ànima, que és, ha sigut i serà motiu de disputes entre moviments culturals, religions, etc., reuneix infinits sentiments que poden expressar, per exemple, una perfecta satisfacció i felicitat i d’altres de forma antagònica, són tot el contrari, com ara la tristesa o la frustració. Però la qüestió de tot és que hi ha sentiments que de vegades arriben a la confusió. Per exemple, associem la soledat a la tristesa; però realment una persona que es troba sola al món pot no ser feliç? En tot cas, i de forma generalitzada, l’ànima pot fer que nosaltres mateixos expressem físicament allò que sentim: felicitat, amor, alegria, tristesa, impotència, avarícia, cobdícia, odi, llibertat, por, soledat... i en cada cas, encara així és objectiu, ja que pots, per exemple, sentir amor devers una persona, devers un objecte, devers la teua terra, devers els teus costums. Així doncs, és tot allò que ens faça sentir bé o malament, perquè un sentiment no sempre es bo. Un sentiment que et faça feliç, és com una cosa meravellosa, perquè quan sents coses bones et fa estar en un món on tot és perfecte.

Quan algú es deixa emportar per eixos sentiments, perd el sentit del que realment passa en eixe moment. I a vegades, eixe no és el millor camí que s’ha de seguir per aconseguir allò que es desitja i se sent amb tota la seua ànima, mai millor dit. Però tendim sempre a actuar conforme sentim. I com deia, pot eixir bé i pot eixir malament, i el teu sentiment d’amor es pot convertir en frustració i en tristesa més tard.

Un sentiment és abstracte, és a dir, no pots acariciar-lo, besar-lo, etc., només es pot sentir. I com es pot sentir? Els ulls expressen molt al voltant del que reflecteixen els propis sentiments, i si mires una persona als seus ulls, podràs veure què és allò que sent, o millor dit què és el que sent la seua ànima. I a vegades per a bé, i d’altres per a mal, delaten amb facilitat l’estat anímic de les persones, com ara si dos persones se senten atretes, o per contra, s’odien. Basta que sentes amor devers una persona i no sàpigues fer-li-ho saber amb paraules, perquè els teus ulls, amb una simple mirada, ho facen.

Tania C. - 22ASENTIMENT


Es podria definir com l’esdeveniment més complicat i difícil d’explicar que l’ésser humà pot experimentar.

Tots els sentiments es produeixen a partir d’una convergència de factors que tenen com a resultat el sentiment. A més, tots els sentiments són passatgers, per exemple, totes les persones no se senten tristes per a tota la vida per un fet que els haja ocorregut. És veritat que genèticament hi ha persones més predisposades a ser felices que altres i viceversa, però això no significa que ho siguen sempre.

Els sentiments són una cosa molt complicada d’explicar, per això molta gent es preocupa del que pot fer per a sentir-se millor. El secret, segons crec jo, resideix en les petites alegries.

José Ángel P.- 22A