flamencs-amor.jpg
Amor


Què és l’amor? La veritat és que a simple vista la resposta pareix fàcil, però si ens parem a pensar-la tan sols uns segons veurem que no resulta tan fàcil de definir. Depenent de l’edat de la persona a la qual li faces la pregunta et respondrà una cosa o una altra, també dependrà de la seua cultura, de la seua ideologia, de la situació personal...

Per tant, què és l’amor? Si busquem aquesta paraula en la xarxa o al diccionari trobem que hi un miler de definicions però cap d’elles acaba de definir-ho correctament.

Jo considere que l’amor, com a tal, no és un sentiment concret, cosa que puguem classificar, sinó més aviat un terme abstracte, metafísic. Al meu parer moltes coses com ara l’amistat, l’enyorança, podríem classificar-les com un tipus d’amor i per tant ampliaríem més aquest concepte.

Per a mi l’amor (i en aquest cas em referisc al tipus d’amor que hi ha entre dues persones) és alçar-te un matí i veure la cara de la persona que estimes al teu costat, amor és que ell o ella et prepare el desdejuni, amor és un passeig, amor és un somriure, una carícia, una mirada, és plorar perquè està lluny, es sentir-te ple al seu costat...

No estic gens d’acord amb el conegudíssim Joan Fuster, que en el seu llibre Diccionari per a ociosos considera que l’amor és un invent del segle XII. L’amor no és un invent (potser la paraula com a tal sí, ja que no sempre hem anomenat l’amor amor). Tota la vida es basa en l’amor, i no sols em referisc a l’amor entre dues persones, ja que és l’amor per alguna cosa (com pot ser un somni o un ideal) el que ens fa que ens aferrem a la vida.

Per tant, apleguem a la conclusió que cap persona sap què és l’amor realment, però tots, d’una forma o l`altra, l’experimentem. Jo em quede amb aquesta definició sobre l’amor de Fernando de Rojas: “Amor és un foc amagat, una agradable nafra, un gustós verí, una dolça amargor, una delectable dolència, un alegre turment, una fera ferida, una suau mort.”

Lucía M. 22C


AMOR

La paraula “amor” és un terme que utilitzem per a descriure un sentiment o una sèrie d’accions, si pot ser, practicades amb altra persona o persones, que s’adjudiquen a aquest terme.

L’amor es pot expressar amb una carícia, un bes, una mirada; és un sentiment molt expressiu, potser el que més. Se sol dir que se senten cosquerelles per l’estómac al veure o sentir a la personal de qui s’està enamorada. Aquest sentiment pot ser maldat o molt satisfactori. Tu entregues el teu amor a la persona que consideres oportú, la persona que ames.

Si aquesta persona també sent “l’amor”, es comparteixen uns moments en què sents que no pots estar separat d’ell o ella perquè cada volta l’estimes més i a poc a poc t’emmotles a la seua vida i la necessites al teu costat. Si aquest amor que tu entregues és menyspreat, no és compartit, es passa a un altre sentiment: el “dolor”.

Lorena L.- 22A